אפרת לכבוד שבת • קיש כרישה ובצלים פיקנטי
אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת לכבוד שבת • קיש כרישה ובצלים פיקנטיהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי
- הגאון הרב אברהם יוסף: "עוד המצאה של משגיחי הכשרות"
- פרשת אחרי מות | איך חוזרים לגבול?
- תזמון מושלם | פרשת אחרי מות
- פרשת אחרי מות | מדוע דווקא בארץ גושן?
תגיות
אחת מהבעיות של עקרות הבית זה תוספות למנה העיקרית. היום אפרת מגישה פתרון מצוין לתוספת פרווה שניתן להגיש ליד הבשר. מתכון לקיש כרישה ובצלים פיקנטי (2 תבניות פאי בקוטר ס"מ 22). הקיש גם יכול לשמש כארוחה קטנה בליווי סלט קצוץ טרי.
לבצק הקיש:
200 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה
300 גרם קמח(2 כוסות + 3 כפות)
1 ביצה או 2 חלמונים
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כפות מזולה לאפייה בטעם טבעי
2 בצלים סגולים פרוסים דק מאוד
1 כף דבש
כרישה אחת גדולה (או 2 קטנות) פרוסה לרצועות בעובי 1 ס"מ
2 כוסות חלב סויה או ריצ' קפה
3 ביצים טרופות
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או למיקסר ולשים עד שמתקבל בצק גמיש, מכניסים למקרר לכשעתיים. מרדדים על משטח מקומח היטב ומרפדים בבצק המרודד 2 תבניות פאי בקוטר 22 ס"מ (ניתן לאפות גם בתבניות חד פעמיות עם שוליים נמוכים). מניחים מעל הבצק חתיכת נייר כסף שתכסה את כולו ומהדקים היטב (גם את הדפנות), אופים אפייה חלקית 20 דקות בחום של 180 מעלות ומסירים את נייר הכסף.
הכנת במלית:
במחבת גדולה ממיסים את המזולה ומטגנים את הבצלים הפרוסים כ-15 דקות על אש מאוד נמוכה, תוך כדי טיגון מוסיפים את הדבש ומערבבים מידי פעם. מסירים מן האש, מעבירים לקערה ומקררים כ-10 דקות. מניחים את פרוסות הכרישה כשהן שוכבות בצורה יפה בתוך הקלתית. מערבבים את הבצל המטוגן עם הביצים השום חלב הסויה והתבלינים ויוצקים מעל. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה יפה.
הקיש נשמר נפלא בהקפאה ויש לחממו היטב לפני ההגשה.
בתיאבון
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.